Om Mig

Välkommen till fotograf Anders Dahl

Bröllopsfotograf Anders Dahl

You miss 100% of the shots

you don´t  take

Wayne Gretzky

Att fotografera är ett nöje, en glädje som är svår att beskriva när den "perfekta" bilden tas just där och då!

Mitt namn är Anders Dahl och jag har fotograferat  sedan 2008. Jag startade min karriär med en lånad Canon 450 som hade standardobjektivet 18-55mm. I början så fotograferade jag bara vanliga vardagsbilder men det jag tyckte om mest var ändå att fotografera landskap. Efter ett par år så köpte jag min första professionella digitalkamera, nämligen Canon 7D med den nya objektivet 18-200mm IS.  Det gjorde att det blev enklare att zooma in och komma närmare människor på håll vilket intresserade mig väldigt mycket. 2011 köpte jag min första L-optik, det var Canon 100mm IS Makro som blev min nya bästa vän. Detta objektiv fungerar både till makro samt att det tar alldeles fantastiska porträtt vilket inget av mina tidigare objektiv riktigt klarade av.


Jag måste ge lite speciellt beröm och tack till den bästa läraren jag aldrig träffat personligen, nämligen Mr. Scott Kelby. Det var tack vare hans böcker som visar tydligt i exempel och med en stor gnutta humor som gjorde att mitt intresse för fotografering blivit så stor som det är idag.


Fokus 2013 var att fotografera porträtt men framför allt bröllop. Jag älskar att fotografera bröllop för det är något speciellt med det. Varje bröllop är verkligen helt unikt. Det som alla bröllop har gemensamt är att du hittar aldrig mer glädje på ett och samma ställe än så och därför ligger mitt fokus i framtiden på att fotografera bröllop världen över. Jag finns helt enkelt där ni behöver mig. Efter tre år av återkommande besök i Italien så har jag skaffat mig en del kontakter och sett underbara platser där. Jag finns självklart även tillgänglig även här hemma i Sverige men även Danmark och öppen även för andra delar av världen.


Jag påbörjade bygget av min studio 2013 och där är fortfarande en massa high-tech prylar och annat kul som man gärna skulle vilja ha men man måste ha något att se fram emot. Tack vare studion så har jag kunnat bredda mina kunskaper genom att fotografera gravida kvinnor, barn, julkort och även lite fler porträtt eftersom jag nu inte måste ta hänsyn till vädret varje gång det är dags att fotografera. 
Följ mig gärna på instagram - Fotografdahl

Tycker ni att mina bilder är fina får ni väldigt gärna följa mig på instagram. Jag lägger ut bilder där löpande och ibland finns de där innan de hittar till hemsidan.  Där hittar ni bröllopsbilder men även mycket djur och naturbilder.